ACTUALITAT


Baba Kamo, el gran festival de la il·lustració a València

29 gener 2020

Edelvives ha participat els dies 13, 14 i 15 de desembre en el II festival i fira del llibre il·lustrat amb un expositor de novetats i grans clàssics de l’editorial.

Baba Kamo és una iniciativa de caràcter anual organitzada per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) per a promoure el llibre il·lustrat en tots els seus vessants. Un punt de trobada on visibilitzar el treball dels professionals, avivar la creació interdisciplinària i fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica.

Babakamo

Un lleó a dins, de Rachel Bright i Jim Field, en una de les activitats de Baba Kamo.

Enguany, l'editorial Edelvives ha format part en el Centre del Carme Cultura Contemporània del grup d'expositors que han participat en la venda de llibres i àlbums il·lustrats al llarg dels tres dies que ha durat el festival. Nombroses persones s’han apropat fins al Centre del Carme Cultura Contemporània a fullejar, conéixer i comprar exemplars il·lustrats de diferents editorials i llibreries.

Dissabte dia 14 a la vesprada, vam poder gaudir de la visita i les signatures de dos dels nostres il·lustradors de la col·lecció Terra de llegendes, Irene Bofill i Marc Bou. Cal destacar que Tombatossals va ser el títol més venut d’Edelvives durant la fira.

A més, una de les il·lustracions d’Irene Bofill per al llibre El monstre i les sirenes, va ser seleccionada per a l’exposició d’il·lustració editorial «Babalunga i Kamolongos» 2019 i va estar exposada al CCCC al llarg de tot el mes de desembre.

D’altra banda, cal destacar també que les editores de València i la responsable d’Il·lustració d’Edelvives a Madrid, Cristina Martínez-Abarca, van assistir a les trobades professionals entre il·lustradors i editorials. Arran d’aquestes trobades, Edelvives ha pogut conéixer de primera mà els treballs de diferents il·lustradors i il·lustradores i segurament es podran encetar alguns projecte junts en breu.

Per acabar, cal dir que Baba Kamo ofereix també altres activitats molt interessants per a tots els públics, des de tallers infantils i per a adults, fins a jornades de formació al professorat organitzades pel Cefire. També hi ha col·loquis i xarrades amb il·lustradors i professionals del món de la il·lustració i el llibre il·lustrat i inclús un concurs de dibuix en directe. Enguany, la cloenda del festival ha estat a càrrec de Sedajazz Happy Band.

Tot un èxit d’iniciatives i de participació que no us podeu perdre aquest any! Us mantindrem al dia de totes les novetats de Baba Kamo 2020.

Babakamo

El poble dorment, de Rébecca Dautremer, en una de les activitats de formació a càrrec de Clara Berenguer.

Fotografies: Noema estudio